Recreëren in Arnemuiden

Het Veerse Meer

Het Veerse Meer leent zich het hele jaar door voor sport en recreatie. Zo kun je heerlijk wandelen of fietsen langs de waterkant, genietend van de weidse natuur. Op en in het water is natuurlijk ook van alles te beleven. Het meer is bijzonder aantrekkelijk voor sportievelingen. Dankzij het vlakke water en de haast altijd aanwezige wind is het een van de beste plaatsen van Nederland om te windsurfen, zeilen, sportvissen, duiken, waterskiën of kanoën. Jachthaven Oranjeplaat biedt ruimte aan grote en kleine jachten en daarnaast de mogelijkheid voor het huren van verschillende vaartuigen.

Veerse-Meer-Bezoek-Arnemuiden
Wandelen-Fietsen-Bezoek-Arnemuiden

Wandelen en fietsen in de natuur

Rondom Arnemuiden zijn verschillende natuurgebieden aangelegd. De voedingrijke omgeving biedt een rust- en broedplaats voor vele vogelsoorten. Spot de watervogels vanaf speciale vogelaarsplaatsen, inclusief verrekijkers. Ook lopen er wilde paarden en runderen in het gebied. Langs de waterkant valt ook veel te ontdekken. Het Veerse Meer is een van de weinige plaatsen waar zuiderzeekrabbetjes, trompetkalkkokerwormen en het palingbrood voorkomen. Licht stenen op of ga snorkelen en ontdek de onderwaterbewoners zelf. Heerlijk wandelen langs het Veerse meer of over de vele dijken in de omgeving van Arnemuiden. Met fietsen kom je natuurlijk verder, maar ook daarvan kun je echt genieten!

Vliegveld Midden-Zeeland

Houd je meer van actie, dan is vliegveld Midden-Zeeland dé plaats voor jou. Parachutespringen, zweefvliegen, een vliegles of een rondvlucht boven het prachtige Walcheren behoren allemaal tot de mogelijkheden. Het vliegveld ligt in de directe omgeving van Arnemuiden, dicht bij het Veerse Meer. Het vliegveld biedt een leuk uitje voor iedereen. Spot de vele verschillende vliegtuigen die gebruik maken van de luchthaven, leer iets over de luchtoorlog van Zuidwest-Nederland (WO II) in het historische vliegmuseum Wings of Victory of maak een rondvluchtje over Walcheren. Met 21.000 vliegbewegingen per jaar is het op de meeste (zonnige) dagen een drukte van belang op het vliegveld. Iedereen is welkom, zeker ook de kinderen. Neem gerust een kijkje in de toren. Hier heb je een mooi overzicht over de luchthaven en kun je al je vragen kwijt aan de havenmeester.

Vliegveld-Zeeland-Bezoek-Arnemuiden

Kanoa

Bij het Veerse Meer vind je outdoor events Kanoa. Zij organiseren verschillende activiteiten. Bij Kanoa kun je onder andere verschillende kano’s en kaja’s, waterfietsen suppen en steps huren. Naast hun verhuur zijn er ook regelmatig leuke activiteiten waar je aan kunt deelnemen. 

Bezoek Middelburg

De middelste burg, de hoofdstad van Zeeland is Middelburg, ook deze stad ligt op fietsafstand van Arnemuiden. Ook per trein is Middelburg prima te bezoeken. Middelburg is een stad die leeft. Er wordt gewoond, gewerkt en genoten. Het historische stadscentrum, de diversiteit aan winkels, de horecagelegenheden en de attracties en evenementen maken Middelburg tot een stad die niet alleen zijn inwoners, maar ook de bezoekers blijft boeien en verrassen. Een stadswandeling of rondvaart over de grachten van Middelburg is zeker aan te raden. Ook een bezoek aan het Zeeuws Museum, gelegen in het prachtige abdijcomplex, is een must voor de toerist.

Middelburg-Bezoek-Arnemuiden
Veere-Bezoek-Arnemuiden

Bezoek Veere

Veere is één van de meeste sfeervolle stadjes van Zeeland en ligt op fietsafstand van Arnemuiden. Waan je terug in de tijd, snuffel door de oude smalle straatjes, wandel langs de haven en bekijk het bolwerk rondom de stad. Veere staat, zeker in de zomer, bol van de evenementen. Ook kun je gemakkelijk het fiets/voetveer nemen en naar de overkant van het Veerse Meer varen. Wil je meer weten over Veere, dan is een bezoekje aan museum De Schotse Huizen zeker de moeite waard.